Koninklijke Fanfare Sint Cecilia - Kanne

Home Home | Contact Contact | Zoeken Zoeken

Koninklijke Fanfare

Sint Cecilia Kanne

Al meer dan 172 jaar een muzikaal begrip

Sponsors

Volg ons op facebook


Laatste nieuws
 • Papierslag juni mag doorgaan
  Lees verder
  Gepost op: 15/05/2020

 • Nieuwsbrief mei 2020
  Lees verder
  Gepost op: 04/05/2020

 • Overlijdensbericht Joop Krouwel 23.04.2020
  Lees verder
  Gepost op: 24/04/2020

Overzicht »

Dirigent van de fanfare

Onze fanfare staat onder leiding van Harrie Wijenberg. Hij is geboren en getogen in Heer op 5 november 1964. Al jong kwam hij in aanraking met muziek en wel bij de koninklijk erkende Harmonie Heer Vooruit en later bij het Koninklijk St.Ceciliakoor in Heer.

Al tijdens zijn studie aan het conservatorium van Maastricht (1982-1989) stond hij als dirigent voor diverse koren en orkesten, o.a. Jongerenkoor Papillon in Maastricht, Jongerenkoor Amby , Gemengd kerkelijk zangkoor St. Anna Maastricht , Harmonie Kunst door Oefening Maastricht, Harmonie Meerssen.

Hij kreeg van de volgende docenten les: Piet Kingma, Peter Steyvers, Hans Kuypers, Jo Conjaerts, Sef Pijpers en Ger Buitenhuis.

In 1991 voltooide hij zijn studie en legde zich volledig toe op het dirigeren en lesgeven.

Naast de direktieopleiding heeft Harrie ook zijn diploma voor docerend musicus hobo behaald. Als hoboist speelde hij in diverse beroeps- en amateurorkesten waaronder de Marinierskapel der Koninklijke marine, LSO, Philharmonie Bocholtz en harmonie St.Cecile Eysden.

Momenteel is hij werkzaam als chef-dirigent van het Fanfare Korps nationale Reserve 1 van de 4 landmacht-orkesten in Nederland. Daarnaast is hij dirigent van Gemengde Zangvereniging Crescendo Amby, Gemengde zangvereniging Eendracht Sibbe-Ijzeren en Koninklijke fanfare Sint Cecilia Kanne.