Koninklijke Fanfare Sint Cecilia - Kanne

Home Home | Contact Contact | Zoeken Zoeken

Koninklijke Fanfare

Sint Cecilia Kanne

Al meer dan 173 jaar een muzikaal begrip

Sponsors

Volg ons op facebook


Laatste nieuws
Op dit moment is er geen actueel nieuws over Koninklijke Fanfare Sint Cecilia Kanne te vermelden.
Overzicht »

Geschiedenis van de Jekerländers Kanne

In het jaar 1966 besloten enkele enthousiaste muzikanten van de Koninklijke Fanfare St-Cecilia Kanne om een blaaskapel op te richten. Zodoende ontstond de kapel "Tirol 66". De muzikale leiding werd ingevuld door de heer Leon Mewissen, die dit meer dan 25 jaar voor zijn rekening zou nemen.

Met afwisselend succes werd er deelgenomen aan verschillende activiteiten en wedstrijden in binnen- en buitenland. Met als hoogtepunt een concertreis naar het zuiden van Frankrijk, begin jaren 70.

In het jaar 1984 was het aan de orde gekomen om de uitstraling van het orkest nog beter te maken door nieuwe uniformen en een nieuwe en originelere naam te kiezen. Het orkest werd omgedoopt tot "De Jekerländers Kanne" en vervolgde zo de succesvolle weg die ze reeds lange tijd waren ingeslagen met tal van optredens tijdens dorpsfestiviteiten, muziekfestivals en dergelijke.

Sinds nu meer dan een tiental jaar staat onze kapel onder de kundige leiding van de heer Angelo Paulissen. In de loop der jaren werden systematisch nieuwe muzikanten ingevoegd. Ook het repertoire werd steeds weer aangepast met meer populaire en afwisselende muziek.

Ook mogen we niet vergeten te vermelden dat er nog een drietal muzikanten onze blaaskapel, sinds de oprichting, trouw zijn gebleven, namelijk; Jean Spetebroot, Jean-Marie Thijs en Maurice Weltens.